Zakon o elektronskim komunikacijama dobrodošao

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

18. јун 2010.
BEOGRAD, 18. juna 2010. (Beta) - Novi predsednik Upravnog odbora Vip mobajla Tanasis Kacirumpas ocenio je da je dobro što će u Srbiji biti donet novi zakon o elektronskim komunikacijama, koji je usklađen za evropskom regulativom.

"Taj zakon bi trebalo da uspostavi visoke standarde u oblasti prava korisnika, izdavanja sertifikata, višestepenog odlučivanja, tehnološke neutralnosti radio frekvencija i procedura tržišnih analiza", kazao je on agenciji Beta.

Kacirupmas je izrazio očekivanje da će novi zakon smanjiti obimnu "papirologiju" u telekomunikacijama i omogućiti inovativniji poslovni i tržišni pristup, kako bi domaći korisnici mogli da imaju sve usluge i inovacije koje se već primenjuju u regionu.

Kacirumpas je ocenio i da bi u okviru pojednostavljivanja i smanjenja biirokratskih procedura usluga prenosa broja mobilnog telefona trebalo da zahteva samo jedan korak za promenu operatera i da traje jedan dan. "Važeći pravilnik predviđa komplikovanu proceduru koja nije u skladu sa skorašnjom direktivom Evropske unije", naveo je Tanasis Kacirumpas.


Извор[уреди]