Zakon će pomoći građevinskoj industriji

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

29. јун 2010.
BEOGRAD, 29. juna 2010. (Beta) - Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je u utorak da će zakon za podsticaj građevinske industrije pomoći prevazilaženje negatativnih efekata ekonomske krize čiji se naveći udar, kako je istakao, osetio u oblasti građevine.

Obrazlažući predloženo rešenje Dulić je kazao da su među ciljevima zakona, podsticanje razvoja i upošljavanja domaćih preduzeća koja se bave proizvodnjom građevinskog materijala, zadržavanje postojećeg nivoa zaposlenosti uz mogućnost otvaranja novih radnih mesta, kao i podsticanje privrednog razvoja.

U skladu sa tim zakonom finansiraće se izgradnja škola i obdaništa, bolnica i drugih zdravstvenih ustanova, stanova, autoputeva i državnih puteva, sportskih objekata, onih iz oblasti kulture, kao i drugi objekti od javnog značaja za šta će biti izdvojeno 300 miliona evra.

Dulić je naveo da u realizaciji tih projekata mogu učestvovati građevinska preduzeća čije je sedište na teritoriji Srbije, koja imaju odgovarajuće iskustvo i reference i koja zapošljavaju značajan broj radnika.


Извор[уреди]