Пређи на садржај

Zahtevi sindikata nerealni

Извор: Викиновости


3. фебруар 2011.
BEOGRAD, 3. februara 2011. (Beta) - Vlada Srbije jedinstvena je u oceni da je položaj zaposlenih u javnom sektoru težak, ali i da su zahtevi sindikata nerealni, jer ekonomska situacija ne omogućava da se ti zahtevi ispune.

Kako je saopšteno, Vlada je na sednici održanoj u četvrtak ocenila da je štrajk prosvetnih radnika doveo do ozbiljnog poremećaja nastavnog procesa, kako se navodi, u trećini srednjih i osnovnih škola, i izrazila spremnost za nastavak razgovora sa sindikatima.

"Vlada je spremna da sa sindikatima nastavi razgovore o unapređenju položaja zaposlenih u prosveti, kao i sa sindikatima ostalih zaposlenih u javnom sektoru u skladu sa kretanjem ekonomske situacije u zemlji nakon prvog kvartala ove godine", piše u saopoštenju.

Sindikati prosvetnih radnika štrajkuju od petka, 28. januara potpunom obustavom nastave ili skraćenjem časova na 30 minuta, i tvrde da je o štrajku oko dve trećine škola u Srbiji. U štrajku je i 13.000 članova Nezavisnog sindikata policije koji traže povećanje plata od 40 odsto, novi kolektivni ugovor, izmenu Zakona o policiji i nabavku tehničke opreme.


Извор[уреди]