Za zabranu navijačkih grupa potrebni dokazi

Извор: Викиновости


22. октобар 2009.
Beograd-  (Beta) Predsednica Ustavnog suda Srbije Bosa Nenadić izjavila je u četvrtak da će taj sud na osnovu dokaza odlučivati o zahtevu republičkog tužioca Slobodana Radovanovića za zabranu nekih navijačkih grupa i da moraju postojati dokazi za sve što tvrdi Republičko tužilaštvo.

"Ustavni sud ne može da sudi samo na osnovu zahteva koji je dat u papirnom obliku, nego moraju postojati dokazi za sve što tvrdi Republičko tužilaštvo, odnosno da su preduzimane radnje usmerene na nasilno rušenje poretka, izazivanje rasne i verske netrpeljivosti i drugo", rekla je Bosa Nenadić novinarima u pauzi sednice Ustavnog suda.

Predsednica Ustavnog suda je navela da je ove nedelje u taj sud stigao Radovanovićev zahtev i da će do sledeće sednice, koja će biti održana za nedelju dana, biti određeni sudija izvestilac i obraćivač predmeta.

"Postupak će biti isti kao i kod zahteva za zabranu političkih organizacija, sindikalnih organizacija i udruženja građana. Prvo se razmatra predlog sudije izvestioca i da li zahtev sadrži sve elemente koje mora da sadrži po zakonu, kao i da li su priloženi dokazi", rekla je Bosa Nenadić.


Извор[уреди]