Za veću autonomiju je potreban razgovor

Извор: Викиновости


14. avgust 2012.
Novi Sad/ Srbija (Beta) Funkcioner Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor ocenio je u utorak da je za širu autonomiju Vojvodine potreban razgovor između Republike i Pokrajine, a ne konfrontacije zarad sticanja jeftinih političkih poena.

Povodom najava da se priprema formiranje bloka stranka koje bi se kroz „autonomistički front“ zalagale za veću autonomiju Vojvodine Pastor je agenciji Beta rekao da mu nije jasno šta se konkretno pod tim podrazumeva i dodao da SVM svoje pozicije po pitanju autonomije ne menja godinama unazad.

Pastor je naveo da SVM po pitanju autonomije Vojvodine nema šta da menja u svojoj politici i za tu stranku nema nikakve razlike da li će se za to izboriti Demokratska stranka (DS) ili Srpska napredna stranka, već da Vojvodina dobije ono što joj pripada.

„Mi smo spremni za saradnju sa svima kojima su bitni interesi Vojvodine, ali mislimo da u ovom trenutku nije vreme za velike konfrontacije, jer one neće pomoći. Nije vreme za velike reči, već u ovom trenutku treba biti racionalan i pomoći dijalog između Republike i Pokrajine“, rekao je Pastor.

Izvor[уреди]