Za remont i nabavku vagona 2,1 milijarda dinara

Извор: Викиновости11. март 2010.
BEOGRAD, 11. marta 2010. (Beta) - Železnice Srbije će u narednih deset dana potpisati ugovore o remontu i nabavci novih vagona i lokomotiva u vrednosti od 2,1 milijarde dinara, saopštilo je to javno preduzeće.

Biće remontovano 70 putničkih i 765 teretnih vagona, 14 lokomotiva i dva elektromotorna voza, zatim modernizovano deset putničkih ZET 1 kola i nabavljeno 50 teretnih vagona. Novac je obezbeđen programom Vlada Srbije za podsticanje proizvodnje i remonta šinskih vozila i oživljavanje gradnje vagona.

Železnice Srbije su već potpisale ugovor sa Fabrikom vagona iz Kraljeva o nabavci 50 teretnih kola i sa smederevskim Želvozom o remontu dva elektromotorna voza.

Generalni direktor Železnica srbije Milovan marković je najavio da će u niškoj MIN Lokomotivi biti popravljeno 14 lokomotiva, a vrednost tog posla je 502 miliona dinara. U Želvozu će biti popravljeno 60 putničkih i 80 teretnih vagona, kao i dva elektormotorna voza, za šta će biti plaćeno 464 miliona dinara. Teretne vagone remontovće i subotičko Bratstvo, niška MIN Vagonka, MIP Radionica šinskih vozila iz Ćuprije i smederevska Inter-mehanika.


Извор[уреди]