Za Zlatnu palmu 18 filmova

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

24. април 2010.
PARIZ, 24. aprila 2010. (Beta-AFP) - Filmovi "Rizhao C h o n g q i n g" Kineza Vanga Sjaošuaja i "Tender Son - The Frankenstein Project" Mađara Kornela Mondrucoa dodati su spisku ostvarenja koja će se nadmetati za Zlatnu palmu na ovogodišnjem festivalu u Kanu. Time se broj filmova u takmičarskoj selekciji popeo na 18.

Organizatori su saopštili da će i francuski muzičar i kompozitor Aleksandar Despla biti član žirija kojim će ove godine predsedavati američki režiser Tim Barton. U žiriju će biti i britanska i italijanska glumica Kejt Bekinsejl i Djovana Mezodjorno, direktor italijanskog nacionalnog filmskog muzeja Alberto Barbera, francuski pisac i režiser Emanuel Karer, portorikanski glumac Benisio Del Toro, španski režiser Viktor Erise i indijski režiser i glumac Šekar Kapur.

Saopšteno je i da će van takmičarske selekcije biti prikazan i film o rumunskom diktatoru Nikolaju Čaušeskuu. Međunarodni filmski festival biće održan 63. put od 12. do 23. maja. Festival će otvoriti "Robin Hud" Ridlija Skota koji će biti prikazan van takmičarske selekcije.


Извор[уреди]