Пређи на садржај

Yahoo tužio Facebook

Извор: Викиновости


13. mart 2012.
Sanivejl/ SAD (All Things Digital, Washington Post) - Internacionalna internet kompanija Yahoo! Inc. podnela je tužbu protiv socijalne mreže Facebook zbog povrede patentnih prava.

Yahoo!

Najveća društvena mreža na svetu izjavila je da je znala da Yahoo! sprema tužbu protiv njih za navodno kršenje prava na patente za društveno umrežavanje i internet oglašavanje.

Facebook

"Naša kompanija je uložila značajna sredstva u istraživanje i razvijanje tokom godina, što je rezultiralo brojnim patentnim pronalascima u tehnologiji koje su licencirale druge kompanije. Ove tehnologije su temelj našeg poslovanja, koristi ih preko 700 miliona korisnika mesečno i predstavljaju duh inovacija na kojima se gradi Yahoo. Nažalost, spor sa Facebook-om je ostao nerešen i mi smo prinuđeni da rešenje potražimo na Saveznom sudu. Uvereni smo da ćemo pobediti.", izjavili su iz kompanije Yahoo.

Iz Facebook-a stigao je sledeći odgovor: "Razočarani smo činjenicom da je Yahoo, inače dugogodišnji partner Facebook-a i kompanija koja je profitirala na međusobnoj saradnji, odlučila da pribegne parničnom rešavanju spora. Još jednom, o odluci Yahoo-a saznali smo u isto vreme kad i mediji. Energično ćemo se boriti protiv ovih zagonetnih akcija."

Prva koja je objavila ovu vest, Kara Svišer (Kara Swisher) iz All Things Digital, takođe je objavila da iza ovog događaja stoji novi izvršni šef Yahoo-a, Skot Tompson, koji je na ovo mesto došao u januaru ove godine.

Izvori[уреди]