Vukoviću nagrada za reformatora godine

Извор: Викиновости


21. decembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Državni sekretar Ministarstva zdravlja Srbije Simo Vuković dobitnik je nagrade "Reformator godine" koju dodeljuje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Na proglašenju "Reformatora godine" u 2012. u Domu Narodne skupštine Srbije rečeno je da je Vuković tu nagradu zaslužio jer je pružio podršku u kampanji "Pitajte kada" i okupio tim u Ministarstvu zdravlja, koji je prihvatio preporuke NALED-a za pojednostavljenje procedure za odlazak na trudničko i druga bolovanja duža od 30 dana.

Pored toga, kako je istaknuto, Vuković je aktivno radio na sprovođenju svih preporuka NALED-ove "Sive knjige" koje se tiču ministarstva u kojem radi.

Gradonačelnicima Sombora i Kruševca, Nemanji Deliću i Bratislavu Gašiću, dodeljena su specijalna priznananja NALED-a za reforme u lokalnoj administraciji i unapređenje privrednog ambijenta.

Nagrada "Promoter reformi" dodeljena je Radio-televiziji Srbije, uz obrazloženje da je Medijski javni servis NALED-u pružio podršku u sprovođenju kampanje "Pitajte kada" i emitovao promotivne spotove i priloge o problemima na koje je usmerena ta kampanja za poboljšanje poslovnog okruženja.

Izvor[уреди]