Vuković zadovoljan plasmanom u drugu fazu SP

Извор: Викиновости


20. јануар 2011.

Malme / Švedska (Beta) - Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je u četvrtak "da mu je pao teret sa leđa" posle plasmana njegove ekipe u drugu fazu takmičenja Svetskog prvenstva u Švedskoj.

Rukometaši Srbije odigrali su u sredu nerešeno protiv Hrvatske 24:24, u utakmici četvrtog kola Grupe C i kolo pre kraja plasirali se u drugu fazu takmičenja.

„Pao mi je teret sa leđa, definitivno. Mislim da možemo i bolje da igramo, ako budemo bili koncentrisani i pokažemo želju koju smo imali 50 minuta protiv Danske, ali i igru u odbrani tokom meča protiv Hrvatske. Kada smo počeli pripreme, rekao sam da moramo korak po korak, jer je to proces“, rekao je Vuković.

„Sada nas očekuju teške utakmice, idemo dalje sa jedinom idejom, da svaku narednu utamicu odigramo što bolje, da vidimo da li možemo u takvim utakmicama nekoga prevariti i pobediti“, dodao je on.

Reprezentativac Srbije Momir Rnić rekao je da su svi zadovoljni bodom protiv Hrvatske i da ekipa treba da se okrene takmičenju u drugoj fazi. Rukometaši Srbije u četvrtak od 20.30 igraju protiv Ruminije, utakmicu petog kola Grupe C.

Извор[уреди]