Vukčević sa predstavnicima udruženja porodica sa Kosova

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу25. децембар 2009.
BEOGRAD, 25. decembra 2009. (Beta) - Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević razgovarao je u petak sa predstavnicima udruženja porodica nestalih, kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji o istrazi u predmetu "trgovina organima", saopštilo je Tužilastvo.

Vukčević je u ponedeljak u Cirihu o najnovijim saznanjima Tužilaštva o ovoj istrazi razgovarao sa specijalnim izvestiocem Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Dikom Martijem. Na današnjem sastanku sa tužiocem i njegovim saradnicima bili su predsednica Udruženja kidnapovanih i nestalih sa KiM Verica Tomanović i predsednik Udruženja ubijenih Srba i drugih nealbanaca Milosav Stojković sa saradnicima iz ta dva udruženja.

Pravosudni organi Srbije pokrenuli su u martu prošle godine istragu o trgovini organima na Kosovu i severu Albanije na osnovu navoda iz knjige bivše glavne tužiteljke Haškog tribunala Karle del Ponte "Lov". Prema toj knjizi u "žutoj kući" i na još tri lokacije na severu Albanije vađeni su organi otetim Srbima i potom prodavani u inostranstvu.

Srpsko tužilaštvo je, na osnovu fotografija, identifikovalo deset mogućih egzekutora i jednu od žrtava - Predraga Dragovića.


Извор[уреди]