Vujošević napustio CSKA

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


25. новембар 2010.

Moskva / Rusija - Duško Vujošević podneo je u četvrtak na inicijativu uprave, ostavku na mesto trenera CSKA iz Moskve, saopštio je košarkaški klub.

Ekipu će privremeno voditi pomoćnik Dmitrij Šakulin. CSKA napuštaju i trener mladog tima Andrej Malcev, kao i asistent Sašo Filipovski. CSKA je naveo da je Vujošević otišao zbog loših rezultata.

Predsednik CSKA Andrej Vatutin rekao je da odluka o odlasku Vujoševića nije bila laka, kao i da je pre utakmice u Milanu verovao da situacija može da se popravi.

„Vujoševića smo doveli u sklopu strategije razvoja tima, verujući da će čuveni stručnjak uspeti da ublaži proces smene generacija u CSKA i doprineti razvoju mladih igrača i izgraditi novi tim željan pobeda“, kazao je Vatutin.

„Vujošević nije uspeo da pronađe zajednički jezik s timom - doslovno i prenosno. U prvim mesecima sezone samo su se pogoršali svi tranzicioni problemi, što je dovelo do delimičnog gubitka samopouzdanja i postepenog nestanka motivacije za sve - trenere, igrače, stručni štab... Promena je bila neizbežna“, rekao je Vatutin.

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg