Vujačić: Karadžić neće biti u Hagu pre srede

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


26. jul 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Advokat Svetozar Vujačić izjavio je danas da će njegov branjenik Radovan Karadžić verovatno biti izručen Haškom tribunalu u sredu ili četvrtak.

Na konferenciji za novinare u sedištu Srpske radikalne stranke (SRS) Vujačić nije želeo da kaže da li je i u kojoj pošti uložio žalbu na rešenje o ispunjenosti uslova za izručenje bivšeg lidera bosanskih Srba Haškom tribunalu.

On je dodao da Radovan Karadžić nema primedbe na tretman u pritvoru Specijalnog suda, već da je zadovoljan i da su mu obezbeđeni najbolji uslovi. Naveo je i da njegov branjenik ne štrajkuje glađu, nego ima poseban režim ishrane.

Luka Karadžić rekao je na konferenciji da njegov brat Radovan Karadžić traži od države da obešteti sve osumnjičene koji su navodno pomagali u skrivanju haškog optuženika i zbog toga bili "terorisani".

Karadžić je potvrdio da je njegovog brata u zatvoru juče posetio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije. Vladika je, kako tvrdi, došao na zahtev Radovana Karadžića koji je želeo da se pričesti, jer je postio.

Извор[уреди]