Vučić u sredu na Savetu bezbednosti UN

Извор: Викиновости


4. decembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vučić predstavljaće Srbiju u sredu na sednici Saveta bezbednosti UN u Njujorku, na kojoj će biti predstavljen izveštaj o radu Haškog tribunala.

Vučić će na toj sednici izneti stav Vlade Srbije povodom izveštaja Haškog tribunala, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Vučić će od srede do 11. decembra boraviti u SAD. Tokom posete Vašingtonu, Vučić će se sastati s ministrom odbrane Leonom Panetom, zatim sa savetnikom za nacionalnu bezbednost potpredsednika SAD Džozefa Bajdena Entonijem Blikenom, zamenikom direktora DIA Dejvidom Šedom, kao i sa šefom Biroa Nacionalne garde generalom Frenkom Grasom.

Pored toga, Vučić će imati niz sastanaka u Stejt departmentu - sa zamenikom državnog sekretara Tomasom Najdsom, zamenikom pomoćnika državnog sekretara Filipom Rikerom i s pomoćnikom državnog sekretara Biroa za narkotike i vladavinu prava Vilijamom Braunfildom.

Vučić će u Senatu održati predavanje o evropskim integracijama Srbije, nakon čega će se sastati sa senatorima i kongresmenima.

Tokom svog boravka u SAD Vučić će posetiti Ohajo, gde će se sastati sa komandantom Nacionalne garde te države Deborom Ešenhrst i obići kamp garade, dodaje se u saopštenju.

Izvor[уреди]