Vučić u dvodnevnoj poseti Nemačkoj

Извор: Викиновости


9. septembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) - Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić otputovaće u ponedeljak u dvodnevnu posetu Nemačkoj, gde će sa nemačkim zvaničnicima razgovarati o borbi protiv korupcije, evropskim integracijama Srbije, Kosovu i ekonomskoj saradnji, saopštila je danas Vlada.

U Nemačkoj će predstavnici Elektroprivrede Srbije i Nemačke kompanije RWE (Rheinisch-Westfälisches Elektrizitätswerk), uz prisustvo potpredsednika srpske i nemačke vlade, potpisati Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti energetike.

Vučić će se tokom posete sastati sa savetnikom kancelarke za bezbednost i spoljnu politiku Kristofom Hojsgenom, vicekancelarom i ministrom privrede i tehnologije Filipom Roslerom, savetnikom kancelarke za EU pitanja Nikolas Majer Landrutom i ministrom za ekonomsku saradnju i razvoj Dirkom Nibelom.

Teme razgovora biće prioriteti nove Vlade, evropske integracije, borba protiv organizovanog kriminala, odbrambena i bezbednosna saradnja.

Tokom boravka u Nemačkoj, Vučić će od nemačkih kolega tražiti i stručnu asistenciju u borbi protiv sistemske korupcije.

Vučića će, u ime ministra odbrane Nemačke, primiti parlamentarni državni sekretar Kristijan Šmit, navodi se u saopštenju.

Izvor[уреди]