Vrhovni sud potvrdio presudu za Ibarsku

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу25. децембар 2009.
BEOGRAD, 25. decembra 2009. (Beta) - Vrhovni sud potvrdio je u trećem stepenu presudu za zločin na Ibarskoj magistrali kojom su bivsi šef Državne bezbednosti Radomir Marković i komandant rasformirane Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek osuđeni na po 40 godina zatvora.

Na maksimalne zatvorske kazne od po 40 godina osuđeni su i bivši pripadnici "crvenih beretki" Nenad Ilić i Branko Berček. Potvrđene su i kazne od 35 godina Nenadu Bujoševiću, i od po 30 godina Dušku Maričiću i Leonidu Milivojeviću.

Vrhovni sud Srbije razmatrao je u trećem stepenu drugostepenu presudu Vrhovnog suda i utvrdio da ona ne sadrži bitne povrede odredbi krivičnog postupka, da je činjenično stanje pravilno utvrđeno, da krivični zakon nije povređen, i da su odluke o kaznama pravilno utvrđene i zasnovane na zakonu.

Četvorica funkcionera Srpskog pokreta obnove, Veselin Bošković, Zvonko Osmajlić, Dragan Vušurević i Vučko Rakočević, ubijeni su u insceniranoj nesreći na Ibarskoj magistrali nedaleko od Lazarevca, 3. oktobra 1999. godine. Lider SPO Vuk Drašković povređen je u tom atentatu.


Извор[уреди]