Vredne investicije u energetici

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


14. decembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je u petak da su investicije u prioritetne projekte u energetici i zaštiti životne sredine koje Srbije želi da realizuje vredne između sedam i 12 milijardi evra.

Ona je na predstavljanju liste tih projekata kazala da projekcije Ministarstva pokazuju da bi to značilo otvaranje desetina hiljada radnih mesta i da bi procene privrednog rasta mogle da budu optimističnije kada se krene u realizaciju tih projekata.

„Plan ministarstva je da u prvih šest meseci naredne godine Srbija bude zemlja koja će početi da potpisuje ugovore o izgradnji energetskih objekata i otvaranju novih rudnih polja i da može da se pohvali da ima uređene regionalne deponije i reciklažna skladišta“, kazala je Mihajlovićeva.

Ona je kazala da su u knjizi obuhvaćeni svi projekti koji su u toku, ali i oni koji mogu potencijalno da budu zanimljivi za investitore.

„Prioriteti u elektroenergetici su izgradnja reverzibilne hidroelektrane Bistrica, dogovor o gradnji reverzibilne hidroelektrane Đerdap 3, Termoelektrana Nikola Tesla B3 i razvoj projekata u korišćenju biomase i mini hidroelektrana“, kazala je Mihalovićeva.

Prema njenim rečima, cilj realizacije tih projekata je da se podigne stepen energetske bezbednosti, jer je Srbija energetski nebezbedna država i da živimo u zdravoj životnoj sredini.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg