Vratili se iz nemoguće situacije

Извор: Викиновости


28. јул 2011.
Шангај-  (Beta) - Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić izjavio je u četvrtak da se njegova ekipa „vratila iz nemoguće situacije“ i plasirala u finale Svetskog prvenstva u Šangaju.

Srbija je u polufinalu savladala Mađarsku posle produžetaka sa 15:14, a u drugoj četvrtini gubila je sa 1:5 i 5:9.

„Čestitam ekipi. Stvarno se vratila iz nemoguće situacije. Primili smo sedam golova u drugoj četvrtini, a vratili smo se u poslednjih osam minuta. Nismo ličili na sebe, jer smo hteli da iz jednog napada postignemo četiri gola“, rekao je Udovičić.

Prema njegovim rečima, Mađarska ima najbolje fizički spremljenu ekipu. „Oni su znali da će igrati sa nama i spremali su se 40 dana. Ima vremena za analizu. Možda smo previše žurili. Kada smo shvatili da mirnom igrom možemo da ih stignemo to smo i uspeli“, rekao je Udovičić.

Vaterpolista Srbije Filip Filipović ocenio je da njegova ekipa nije bila bolja od Mađarske. „Imali smo ono što oni nisu. To je srce, zajedništvo ekipe koja se nikada ne predaje. Bili smo blizu neuspeha, ali nismo odustali i to nam se vratilo. Bodrili smo se, verovali u sebe kada mnogi nisu i došli do rezultata“, rekao je Filipović.

Finalni meč igraće se u subotu u 15 sati (21 po lokalnom), a Srbija će se sastati sa pobednikom meča između Hrvatske i Italije.

Извор[уреди]