Vraneš potvrdio tim za Slovakinje

Извор: Викиновости

14. април 2010.
BEOGRAD, 14. aprila 2010. (Beta) - Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dejan Vraneš i definitivno je u sredu potvrdio da će se ekipi Slovačke suprotstaviti sa Jelenom Janković, Bojanom Jovanovski, Anom Jovanović i Aleksandrom Krunić.

"Očekuje nas veoma važan i težak meč. Ohrabruje nas forma i rezultati naše prve igračice Jelene Janković, koja je uvek bila stub ove reprezentacije. Ohrabruje i uzlazna forma ostalih naših igračica, prvenstveno Bojane Jovanovski", kazao je Vraneš u saopštenju Teniskog saveza Srbije.

Sedma teniserka sveta Jelena Janković prošlog meseca je osvojila turnir Masters serije u Indijan Velsu, dok Jovanovska polako napreduje na WTA listi i sada je zvanično 120. teniserka sveta. Ana Jovanović je 261. na WTA listi, a Aleksandra Kunić je 309.

Najveći teret, ipak, poneće Jelena Janković, posebno zato što u timu neće biti nekada prve, a sada 58. teniserke sveta Ane Ivanović, koja ima velike probleme sa formom. Srbija će pripreme za duel sa Slovakinjama početi u utorak, 20. aprila u Beogradu.


Извор[уреди]