Vozačima iz Raške policijsko zadržavanje do 48 sati

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

22. септембар 2011.
Косовска Митровица-  (Beta) - Vozačima 13 kamiona iz Raške koji su ušli na Kosovo određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, rekli su u četvrtak agenciji Beta u Policijskoj upravi u Kosovskoj Mitrovici.

Vozači kamiona su sinoć uhapšeni u južnom delu Kosovske Mitrovice zbog navodno ilegalnog ulaska na Kosovo.

Direktor rudarsko-hemijskog kombinata "Trepča" Jovan Dimkić, za čije potrebe su vozači krenuli na Kosovo, rekao je novinarima da su uhapšeni radnici "Eurokopa" iz Raške. Kako je naveo, vozači iz "Trepče" voze koncentrat za švajcarskog kupca "Profiguru", a uhapšeni su posle detaljne provere dokumenata koja je trajala dva dana.

„Ovo je jedan od najozbiljnijih incidenata koji potvrđuju da se ni regulative koje su te iste institucije odnele ne poštuju“, rekao je Dimkić.

On je dodao da je ovaj slučaj izazvao uznemirenje među građanima Kosova i Metohoje, ali i Raške gde živi većina uhapšenih vozača.

Načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković rekao je da albanska strana nastavlja psihološko propagandni rat na severu Kosova. „S obzirom da Priština nema mehanizam da preduzme represivne mere prema severu pokrajine oni nastoje da zastraše Srbe i primoraju ih, ne da se integrišu, već da se isele“, rekao je Nedeljković.

Protekle noći na severu Kosova na barikadama su dežurali Srbi, uglavnom mlađi muškarci, po utvrđenom rasporedu.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg