Vozači skutera odustali od rekorda

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


3. септембар 2010.
BEOGRAD, 3. septembra 2010. (Beta) - Tim "Altimat rajd" (Ultimate Ride), koji pokušavao da prikupi novac za borbu protiv raka obaranjem svetskog rekorda u dužini vožnje skuterima morima i rekama od Londona do Novog Zelanda, odustao je od tog poduhvata zbog opasnosti od terorista u vodama Jemena.

Ekipa Novozelandjanina DŽeremija Barfuta (Jeremy Boorfut) prošla je 9. avgusta Dunavom kroz Beograd, a u ime organizatora te posete, agencija za odnose sa javnošću "Hil&Nolton" (Hill&Knowlton) saopštila je danas da su u trenutku otkazivanja putovanja 29. avgusta skuteri stigli do obale južne Turske na putu ka Sueskom kanalu.

"Iz novozelandskog ministarstva spoljnih poslova upozorili su nas da ne nastavljamo južno od Egipta neobezbedjeni. Rizik od terorističkih i piratskih napada u Jemenu je na neprihvatljivom nivou i bili bismo prve mete. Svi imamo porodice i bilo bi nepošteno rizikovati njjihovu budućnost, čak i zarad tako dobre svrhe", istakao je Barfut.

U Beogradu domaćin Barfutove ekipe bilo je Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR). Bilo je predviđeno je da tim "Altimat rajd" od 1. avgusta i početka putovanja do kraja u novembru u Novom Zelandu, pređe rekordnih 32.000 kilometara, a deo novca predviđen da se prikupi putem od sponzora, trebalo je da pripadne i NURDOR-u.


Извор[уреди]