Vojvodini još 12 milijardi dinara

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


13. decembar 2012.
Novi Sad/ Srbija (Beta) - Vlada Srbije prebacila je Vojvodini dodatnih 12 milijardi dinara, što će omogućiti da pokrajinski budžet u 2013. bude sedam odsto republičkog budžeta, izjavio je u četvrtak predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

Pajtić je novinarima u Vladi Vojvodine rekao da to praktično znači da pokrajina neće ići na privremeno finansiranje i da će vrlo brzo izaći sa predlogom budžeta za 2013. koji će iznositi 71 milijardu dinara, što zadovoljava ustavnu garanciju da budžet Vojvodini čini sedam odsto budžeta Srbije.

„Novac će biti iskorišćen za naš najprioritetniji program, a to je izgradnja poluautoputa od Novog Sada do Rume, koji podrazumeva i izgradnju tunela kroz Frušku goru“, rekao je Pajtić.

Dodao je da Vojvodina kroz taj projekat želi da pruži mogućnost razvoja nerazvijenim delovima Vojvodine.

Pajtić je kazao da je zato predlog Republike prihvaćen, jer omogućava da Vojvodina definiše budžet u skladu sa ustavnim okvirima. „Otpali su razlozi za privremeno finansiranje i time je praktično zadovoljen ustavni okvir, a ispunjava se i uslov da tri sedmine sredstava ide u kapitalna ulaganja“, kazao je Pajtić.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg