Vojvodina ubrzava evrointergaciju Srbije

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу13. март 2010.
NOVI SAD, 13. marta 2010. (Beta) - Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši i predsednik Madjaraske Laslo Šojom zaključili su u subotu da Vojvodina svojom aktivnom medjuregionalnom saradnjom posebno doprinosi ubrzavanju procesa evropskih integracija Srbije.

"Pokrajinska administracija od oktobra 2000. godine vodi jasnu evropsku politiku i ima jasnu evropsku viziju", rekao je Egereši novinarima nakon razgovora sa Šojomom u Skupštini Vojvodine. On je rekao da je u razgovoru sa predsednikom Mađarske istakao da su se novim Statutom Vojvodine stekli uslovi za dalji nesmetaniji ekonomski razvoj, jačanje položaja nacionalnih zajednica u pokrajini i očuvanje njihovog identiteta.

Egereši je dodao da je na sastanku razmotren i značaj izrade dunavske strategije i osnivanja dunavskog evroregiona, jer podunavlje, kako je rekao, predstavlja vezivnu kariku između zapadne i jugoistočne Evrope i simbolizuje njeno ponovno ujedinjenje. Egereši i Šojom kao izuzetno dobre ocenili su odnose Mađarske i Srbije i konstatovali da partnerstvo dve zemlje u svim oblastima već sada ima vidljive rezultate, što je izuzetno značajno i za mađarsku nacionalnu zajednicu u Vojvodini.


Извор[уреди]