Пређи на садржај

Vojvodina dobila planirana, a ne dodatna sredstva

Извор: Викиновости


13. decembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Ministarstvo finansija i privrede Srbije saopštilo je u četvrtak da Vojvodini nisu prebačena nikakva nova sredstva, već novac planiran Zakonom o budžetu Srbije za 2013. godinu.

U saopštenju Ministarstva se navodi da nisu precizni navodi u medijima da je Vlada Srbije prebacila Vojvodini još 12 milijardi dinara.

„Ne radi se o novim, već o sredstvima koja su inače planirana usvojenim Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2013. godinu, kao namenski kapitalni transfer, davanjem garancije Republike Srbije za kredit kineskoj Eksim banci“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će tim kreditom biti izgrađena deonica autoputa Novi Sad-Ruma sa tunelom kroz Frušku Goru i prilaznim putnim saobraćajnicama.

„O ovome je ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić govorio više puta tokom rasprave o Zakonu o budžetu za 2013. godinu u Skupštini Srbije, kada je objasnio da je budžetom za 2013. godinu Vojvodini već obezbeđeno 15 milijardi dinara više nego prethodnim budžetom“, navodi se u saopštenju.


Izvor[уреди]