Vlast u Srbiji sprečava evrointegraciju Crne Gore

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу2. август 2011.
(Beta) - Crna Gora bi usvojila izborni zakon i dobila datum početka pregovora sa Evropskom unijom da se Beograd nije umešao, smatra Miodrag Vuković, predsednik Odbora za evropske integracije Skupštine Crne Gore.

„Zbog sukoba na Kosovu, evrointegracije Srbije će verovatno biti zaustavljene, pa srpski državni vrh čini sve da se to desi i Crnoj Gori“, izjavio je Vuković za list Blic.

On je ocenio da se Srbija vodi logikom da je lider u regionu i da zbog toga ne može u procesu evrointegracija da bude iza Crne Gore, zbog čega tu zemlju želi da zaustavi.

„Mi ne bismo imali problema da nije mešanja Beograda. Pa, poslanik Socijalističke narodne partije je pre glasanja o izbornom zakonu razgovarao sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem. Nije slučajnost ni to što se patrijarh Irinej baš u tom vreme našao u Crnoj Gori, a gori Kosovo“, rekao je Vuković.

Poslanik Demokratske partije socijalista je dodao „da čak ni po cenu evrointegracija“ srpski jezik neće biti službeni, iako njime govori više od 42 odsto građana Crne Gore.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg