Vlast obećala da će nadoknaditi štetu RTS

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу1. април 2010.
BEOGRAD, 1. aprila 2010. (Beta) - Generalni direktor Radio-televizije Srbije (RTS) Aleksandar Tijanić izjavio je u četvrtak da su nadležni u vlasti obećali da će platiti eventualnu štetu Javnom servisu zbog toga što zbog prenosa sednice iz Skupštine Srbije nije emitovao predviđeni prenos fudbalske utakmice u Ligi šampiona.

"Nadležni u vlasti obećali su da će platiti eventualnu štetu i gubitak zbog neprenošenja utakmice Lige šampiona, a reč je o poslu čija bi vrednost, zajedno sa štetom, mogla da iznosi i do četiri miliona evra", rekao je Tijanić za list Danas.

RTS je u utorak 30. marta trebalo da prenosi prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige šampiona između Bajerna iz Minhena i Mančester junajteda. Od toga je, međutim, odustao, pošto je predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović poslala pisani zahtev da Javni servis nastavi sa emitovanjem sednice na kojoj se razmatrala Deklaracija o osudi zločina u Srebrenici.

"Zbog teme i situacije ovoga puta smo nastavili prenos iz Skupštine, umesto utakmice, i sledeći put ne dolazi u ozbir, pošto to predstavlja neku vrstu ataka na Javni servis. Iscrpeli smo spremnost da parlament uređuje Javni servis, što je nedopustivo", rekao je Tijanić.


Извор[уреди]