Пређи на садржај

Vladajuća koalicija čeka da se premijer vrati iz Njujorka

Извор: Викиновости


18. decembar 2007.
Pančevo/ Srbija (Beta) - Ministar bez portfelja Dragan Đilas izjavio je danas da će svi nesporazumi u vladajućoj koaliciji verovatno biti raspravljeni kada se predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica vrati iz Njujorka sa sednice Saveta bezbednosti UN.

Na pitanje zašto su izbori za predsednika Srbije raspisani bez saglasnosti koalicionih partnera, Đilas je novinarima u Pančevu, posle potpisivanja protokola o obezbeđivanju sredstava za sanaciju Pančevačkog mosta, rekao da je odluka o raspisivanju tih izbora mogla da bude doneta i ranije.

"Mi smo poštovali koalicioni dogovor, da se odluka o raspisivanju izbora donese posle 10. decembra, kada u Skupštini budu usvojeni svi zakoni neophodni za sprovođenje takve odluke", kazao je Đilas.

On je povodom odluke o raspisivanju izbora ocenio da je najvažnije to da nije prekršen Ustavni zakon, pojasnivši pri tom i da može da razume različite stavove Demokratske stranke (DS) i Demokaratske stranke Srbije (DSS) u odnosu na to kada je trebalo raspisati izbore.

Извор[уреди]