Vlada uvažila primedbe revizorske institucije

Извор: Викиновости


3. децембар 2009.
Beograd-  (Beta) Vlada Srbije usvojila je u četvrtak Predlog zakona o završnom računu budžeta za 2008. godinu koji je usklađen sa primedbama iz izveštaja o reviziji koji je uradila Državna revizorska institucija, saopšteno je posle sednice Vlade.

Vlada je takođe usvojila predlog dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju po kojoj bi penzije, novčane naknade i iznos opšteg boda ostao nepromenjen u 2010. godini. Usvojen je i Predlog zakona o upravnim sporovima kojim se, kako se navodi u saopštenju, ta oblast usklađuje sa Ustavom Srbije, međunarodnim standardima, posebno sa načelima i pravilima Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Vlada je usvojila i predloge zakona o obavljanju savetodavnih i stručnih poslova u oblasti poljoprivrede, o izmenama i dopunama zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, o prestanku važenja Zakona o organizaciji i poslovanju privrednih jedinica ustanova za izvršenje krivičnih sankcija.

Na osnovu Strategije regulatorne reforme u Republici Srbiji za period od 2008. do 2011. godine, koja predviđa da regulativa bude svedena na najmanju moguću meru, u skladu sa načelom neophodnosti, doneta je i Uredba o prestanku važenja 15 suvišnih uredbi, Odluka o prestanku važenja 11 odluka.


Извор[уреди]