Пређи на садржај

Vlada posvećena evropskim integracijama

Извор: Викиновости

29. април 2010.
BEOGRAD, 29. aprila 2010. (Beta) - Premijer Vlada Srbije Mirko Cvetković izjavio je u četvrtak da je Vlada Srbije potpuno posvećena razvoju regionalne saradnje i evropskim integracijama Balkana.

Cvetković je otvarajući panel posvećen Jugoistočnoj Evropi na Ekonomskoj konferenciju u Atini, rekao da je EU konačno odredište zemalja Balkana i da je to jedina garancija za dugu stabilnost i napredak tog regiona. "Vlada Srbije će podržati svaku akciju koja ima za cilj jačanje regionalne saradnje zato sto je to ulaganje u zajedničku budućnost", rekao je Cvetković, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Govoreći o ekonomskoj situaciji u Srbiji, on je rekao da se ove godine vide prvi znaci ekonomskog oporavka, ali da to još nije dovoljno za popravljanje standarda građana. "Industrijska proizvodnja je porasla tri odsto u prva dva meseca ove godine u poređenju sa istim mesecima lane, a izvoz 30 odsto. U martu je, prvi put od početka krize, došlo do blagog rasta zaposlenosti. To su dobri znaci, ali nedovoljni da bi se popravio status građana", ukazao je premijer.

Cvetković je istakao da će posebna pažnja biti usmerena ka Koridoru 10, ali da se planiraju i početak gradnje autoputa Beograd-Bar i modernizacija pruge na tom pravcu, i u te projekte će biti uloženo 1,6 milijardi evra. On je dodao da bi vlade u regionu trebalo da budu aktivnije u promovisanju ekonomske saradnje i da pružaju institucionalnu podršku zajedničkim poslovnim poduhvatima.


Извор[уреди]