Vlada podržava Jeremića

Извор: Викиновости


14. avgust 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Kao predsedavajući Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN), Vuk Jeremić će imati "punu logističku podršku Vlade Srbije", iako Demokratska stranka (DS) više nije u vlasti, rekao je u utorak premijer Srbije Ivica Dačić.

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, i Dačić i Jeremić su demantovali pisanje pojedinih medija da Jeremić, član DS, po povratku iz Njujorka, prelazi u premijerovu Socijalističku partiju Srbije (SPS).

Zamoljen da komentariše tu informaciju, Dačić je uz smeh u sali rekao: "Pa, ne znam šta da vam kažem. To nije tačno. Mislim, ne znam šta će se desiti posle godinu dana, a u svakom slučaju nismo razgovarali na tu temu. Mene stranačke stvari u ovoj situaciji ne interesuju. Mislim da sada svi zajedno moramo da tražimo šta svako od nas može da učini za interese naše države, naroda i građana".

"Apsolutno mi ne smeta što je Vuk Jeremić član druge stranke", izjavio je Dačić.

Jeremić je potom izjavio da nije istina da on "menja stranački dres" i dodao da će on u Njujorku nositi "dres reperezentacije". Takođe je rekao da "nema planova niti nameru" da prelazi u SPS, niti je o tome razgovarao sa Dačićem.


Izvor[уреди]