Vlada odobrila subvencije za parcele do 100 hektara

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


3. јун 2011.
Нови Сад/ Србија (Beta) - Vlada Srbije je u petak na telefonskoj sednici odobrila da subvencije poljoprivrednicima ostanu kao i prošle godine, odnosno da iznose 14.000 dinara po hektaru za paracele do 100 hektara, potvrđeno je agenciji Beta u Vladi.

Ta odluka je dogovorena noćas na sastanku kome su prisustvovali predsednik Srbije Boris Tadić, premijer Mirko Cvetković, resorni ministri i predsednici stranaka vladajuće koalicije.

Odlukom Vlade da se ne menjaju subvencije trebalo bi da se obustave prostesti poljoprivrednika koji traju od ponedeljka.

Poljoprivrednici iz Vojvodine u protekla četiri dana blokirali su traktorima puteve, jer su nezadovoljni najavom vlade da će im biti smanjene subvencije, odnosno da će biti subevncionisana gazdinstva do 30 hektara.

Prvobitni predlog Vlade Srbije bio je da se subvencije daju na parcele do 10 hektara, što je izazvalo nezadovoljstvo i proteste poljoprivrednika. Iz Vlade su proteklih dana stizale poruke da nema novca za subvencije veće od 14.000 dinara po hektaru za paracele do 30 hektara.

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg