Vlada ne sme da udovoljava glasačima

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


10. април 2011.
BEOGRAD, 10. april (Beta) - Predizborna kampanja u Srbiji je već počela i rekonstruisana vlada lako može upasti u zamku da udovoljava glasačima umesto da sprovodi neophodne reforme, upozorio je predsednik Izvršnog odbora Sosijete ženeral (Societe Generale) banke Goran Pitić.

"Vlada je pred izborom - da li će se isključivo orjentisati na glasače, ili će biti dovoljno hrabra i organizovana da radi ono što je preko potrebno i time pokrene sve one koji podržavaju sadašnju garnituru na vlasti", rekao je u intervjuu agenciji Beta Pitić koji je bio ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom u vladi Zorana Đinđića.

On je rekao da bi Vladi, da je u poziciji da je savetuje, preporučio da "igra na drugu kartu", jer postoji mnogo onih koji su joj dali šansu i povućiće se ako budu iznevereni.

Pitić je izrazio bojazan da se kapacitet vlade za reformske poteze nije bitno promenio posle rekonstrukcije. "Premijer Srbije (Mirko Cvetković) je izašao sa predlozima šta će Vlada raditi u periodu do novih parlamentranih izbora, ali je pitanje šta će od toga moći da bude sprovedeno", istakao je Pitić.

Ne oseća se, kako je dodao, da je došlo do kohezije unutar vlade, koja je najpre trebalo da istakne prioritete i označi mehanizme kako će te prioritete ostvariti.


Извор[уреди]