Vlada Srbije i MMF u utorak o reviziji aranžmana

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


21. фебруар 2011.
BEOGRAD, 21. februara 2011. (Beta) - Predstavnici Vlade Srbije, Narodne banke Srbije (NBS) i Medujunarodnog monetarnog fonda (MMF) održaće u utorak u Beogradu konferenciju za novinare povodom završetka razgovora o sedmoj i poslednjoj reviziji tekućeg stend-baj aranžmana Srbije sa tom finansijskom institucijom.

Ministarstvo finansija saopštilo je u ponedeljak da će na konferenciji za novinare u Vladi Srbije u 14.00 sati govoriti ministarka finansija u Srbije Diana Dragutinović, guverner NBS Dejan Šoškić, šef delegacije MMF-a Albert Jeger i stalni predstavnik te međunarodne institucije u Srbije Bogdan Lisovolik.

Ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović izjavila je ranije u ponedeljak da je Vlada Srbije blizu zaključivanju novog aranžmana sa MMF-om, koji neće uključivati povlačenje novca.

"Treba zaključiti novi aranžman sa MMF-om i mislim da postoji volja vladajuće koalicije da se aranžman nastavi. Da li će to biti odmah ili nakon kraće pauze, odlučiće Vlada, ali smo sve bliže novom aranžmanu", rekla je ministarka.


Извор[уреди]