Vlada Srbije i MMF danas o reviziji aranžmana

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


21. фебруар 2011.
BEOGRAD, 22. februara 2011. (Beta) - Predstavnici Vlade Srbije, Narodne banke Srbije (NBS) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) održaće danas u Beogradu konferenciju za novinare povodom završetka razgovora o sedmoj, poslednjoj reviziji tekućeg stend-baj aranžmana Srbije s tom finansijskom institucijom.

Ministarstvo finansija saopštilo je da će na konferenciji za novinare u Vladi Srbije u 14.00 govoriti ministarka finansija Diana Dragutinović, guverner NBS-a Dejan Šoškić, šef delegacije MMF-a Albert Jeger i stalni predstavnik te međunarodne institucije u Srbiji Bogdan Lisovolik.

Ministarka Dragutinović izjavila je juče da je Vlada Srbije blizu zaključivanju novog aranžmana sa MMF-om, koji, međutim, neće uključivati povlačenje novca.

Ona je rekla da nema potrebe za tim, jer su devizne rezerve Srbije visoke, a da su mnogo važniji pozitivni signali MMF-a.

MMF je voljan i za nastavak postojećeg kreditnog aranžmana koji je ugovoren sredinom 2009. godine u iznosu od oko tri milijarde evra, a Srbija je do sada povukla 1,5 milijardi evra. Taj aranžman se završava u aprilu ove godine.


Извор[уреди]