Пређи на садржај

Vlada će imati 17 ministarstava

Извор: Викиновости


23. jul 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Buduća vlada Srbije imaće 17 ministarstava, navodi se u Predlogu zakona o ministarstvima, koji je danas stigao u proceduru republičkog parlamenta.

Vladu će činiti Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo finansija i privrede, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave, Ministarstvo saobraćaja i Ministarstvo građevinarstva i urbanizma.

Predviđeno je i Ministarstvo pravde i državne uprave, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine, kao i Ministarstvo kulture i informisanja.

Buduća vlada imaće i Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike, Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

U predlogu zakona navodi se da će za obavljanje poslova u vezi sa pitanjima od značaja za Autonomnu pokrajinu Kosovo i Metohija, ljudska i manjinska prava, crkve i verske zajednice i dijasporu Vlada osnovati posebne službe.

Zakonom je predviđeno i postojanje posebnih organizacija među kojima su Republički sekretarijat za zakonodavstvo, Republička direkcija za robne rezerve, Republički zavod za statistiku, Republički hidrometeorološki zavod i Republički geodetski zavod.

Predviđeno je i postojanje Republičke direkcija za imovinu Republike Srbije, Centra za razminiranje, Zavoda za intelektualnu svojinu i Zavoda za socijalno osiguranje.

Izvor[уреди]