Vizni režim za građane Srbije ostaje isti

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


17. novembar 2008.
Zagreb/ Hrvatska (Beta) - Hrvatski ministar inostranih poslova i evropskih integracija Gordan Jandroković izjavio je u ponedeljak da Zagreb za sada neće ukidati postojeći vizni režim prema Srbiji i da on ostaje kakav jeste.

Reagujući na tvrdnje iznesene poslednjih nekoliko dana u pojedinim hrvatskim medijima da Hrvatska zbog nedavnih događaja i upletenosti pojedinih srpskih državljana u ubistva u Zagrebu ozbiljno razmišlja o ukidanju bezviznog režima za građane Srbije, Jandroković je u izjavi hrvatskoj televiziji demantovao te tvrdnje.

U izjavi datoj na marginama Regionalne konferencije o evropskim integracijama, Jandroković je objasnio da je u ovom trenutku mnogo važnije da obe zemlje intenzivnije rade na jačanju političke i privredne saradnje.

Šef delegacije Evropske komisije u Zagrebu Vensan Dežer (Vincent Degert) tim povodom je dodao da bi, umesto ograničavanja mogućnosti prelaska granice i putovanja, problem kontrole državne granice, posebno onaj vezan za organizovani kriminal, trebalo intenzivirati saradnju između policija, službi bezbednosti i pravosudnih službi Hrvatske i Srbije.

Извор[уреди]