Više od 200 postupaka za oduzimanje imovine

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


6. август 2009.
Beograd-  (Beta) Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen izjavio je u četvrtak da se u Srbiji trenutno vodi više od 200 postupaka za privremeno, odnosno konačno oduzimanje imovine stečene krivičnim delom.

"Neki od tih postupaka, kao što je slučaj privremene plenidbe dela kuće Milorada Ulemeka, ali postoje i drugi, daleko veće vrednosti, zadali su ozbiljan udarac organizovanom kriminalu", kazao je Homen agenciji Beta i naveo da primena Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela nadilazi sva očekivanja državnih organa.

On je kazao da zbog primene zakona dolazi do pregrupisavanja određenih finansijskih tokova, da kriminalci pokušavaju da sakriju svoju imovinu, ali da prvi rezultati pokazuju da to nije lako, jer se zakon ne primenjuje samo na počinioca krivičnog dela, nego i na njemu bliska i povezana lica.

"Vrednost ovih više od 200 postupaka koji se vode u Srbiji je preko 100 miliona evra", istakao je Homen i ocenio da bi, ako se istim tempom nastavi primena zakona, do kraja godine moglo da bude oko 200 miliona evra imovine koja se preispituje.


Извор[уреди]