Пређи на садржај

Više od 140 zaposlenih Erste Banke učestvovalo u velikoj volonterskoj akciji na Stražilovu

Извор: Викиновости24. septembar 2012.
Srbija -  (PRobjave) - Erste Banka je u subotu 22. septembra organizovala veliku volontersku akciju na izletištu Stražilovo, u okviru koje su njeni zaposleni učestvovali na inkluzivnim radionicama za romsku decu iz novosadskog naselja Adice i decu bez roditeljskog staranja iz beogradskog doma Zmaj.

Tom prilikom je uređeno dvorište Planinarskog doma koji je prošle godine izgoreo i okrečen je amfiteatar kod spomenika Branku Radičeviću za čiju je obnovu sredstva donirala Erste Banka.

„U skladu sa Strategijom društveno odgovornog poslovanja Erste Banke, tokom septembra realizujemo "Mesec volontiranja". Već smo sproveli akcije u Zrenjaninu i tokom beogradske Rolerijade, a zatim je usledila velika akcija na Stražilovu, dok će još jedna biti održana u Kraljevu 29-og septembra“, kazala je Andrea Brbaklić, izvršna direktorka u Erste Banci.

Deo volontera je na Stražilovu priredio radionice u kojima su, osim romske dece iz naselja Adice sa kojima su se zaposleni Banke družili i prošle godine, učestvovali i mališani iz Doma Jovan Jovanović - Zmaj, kao i deca zaposlenih. Korisnici radnih centara Milan Petrović su koordinisali radionice, koje su uključivale sportske aktivnosti, radionice reciklaže i izrade nakita, vaza i predmeta od papira i gline, kao i zabavni sadržaj sa maskotom Erste Medom.

Druga grupa volontera posvetila se očuvanju prirodne sredine, tako što su uredili dvorište Planinarskog doma na Stražilovu. Dom je prošle godine izgoreo, a svoj doprinos vraćanju njegovog dvorišta u prvobitno stanje zaposleni Banke dali su postavljanjem i krečenjem klupa i stolova, sečenjem trave i šiblja, popravljanjem ograde i stepeništa i farbanjem rešetki na prozorima Doma. Kako bi učesnici raspolagali neophodnom energijom za realizaciju celodnevne akcije, manji deo zaposlenih bio je zadužen za pripremu hrane.

Prethodno, tokom prve akcije u okviru „Meseca volontiranja“, zaposleni u Erste Banci i kompaniji Wiener Stadtische osiguranje su 8. septembra pomogli uređivanje zgrade i dvorišta škole „9. maj“ u Zrenjaninu, kako bi osnovcima i srednjoškolcima sa invaliditetom koji je pohađaju omogućili školovanje u lepšem okruženju. Sledila je Beogradska rolerijada, na kojoj su zaposleni Erste Banke i Wiener Stadtiche osiguranja zajedno učestvovali u prodaji Nurdorovih liciderskih srca, u cilju prikupljanja donacije za izgradnju roditeljske kuće u Nišu. Poslednjom akcijom, koja će biti organizovana 29. septembra u Kraljevu, zaposleni Erste Banke će pomoći SOS Dečije selo, nevladinu humanitarnu organizaciju posvećenu dobrobiti dece i jačanju porodica i zajednice kao preventivnih mera u borbi protiv napuštanja dece i društvenog zanemarivanja.

Tokom prethodnih godina zaposleni Erste Banke su učestvovali u 12 akcija koje je banka organizovala, kao i u još 10 akcija sa drugim organizatorima. Klub volontera Erste Banke čini više od 300 zaposlenih, što je približno trećina od ukupnog broja ljudi koji rade u Erste Banci u Srbiji.

Извор[уреди]