Veoma važan dan za pravosudni sistem u Srbiji

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


19. jun 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) - Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da je današnji dan veoma važan za pravosuđe u Srbiji jer su za pomaganje u atentatu na njega napokon osuđeni bivši čelnici Državne bezbednosti.

„Konačno, 12 godina posle zločina, pravda je kazala svoju reč. Mislim da je danas veoma važan dan za pravosuđe u Srbiji. Nadam se da će se kroz vrata današnje presude uskoro doći i do optužnica za ubistvo Slavka Ćuruvije, Dade Vujasinović i mnoga druga ubistava“, rekao je Drašković agenciji Beta.

Drašković je naveo da je, kada je reč o ubistvu Slavka Ćuruvije, izvesna umešanost dvojice optuženih, Milana Radonjića kao organizatora operacije "Ćuran", i Ratka Romića kao čoveka koji je, prema mnogim indicijama koje se nalaze u istražnom sudskom predmetu, odvezao ubice posle zločina.

Viši sud u Beogradu osudio je ranije danas na zatvorske kazne od po osam i sedam godina trojicu bivših čelnika Državne bezbednosti, zbog pomaganja u atentatu na predsednika Srpskog pokreta Obnove u Budvi 2000. godine.


Izvor[уреди]


Bookmark-new.svg