Пређи на садржај

Veljović:Privedeni verbalno izazivali policiju

Извор: Викиновости


11. oktobar 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Direktor policije Milorad Veljović izjavio je večeras da su osobe koje su privedene tokom protesta u Beogradu imale nacistička obeležja i da su verbalno izazivale policiju i učesnike antifašističkog protesta.

"Među privedenima je 10 stranih državljana. Četiri su iz Republike Srpske, četiri Rumuna, jedan Francuz i jedan Nemac", kazao je Veljović agenciji Beta i dodao da će tužilaštvo odlučiti da li će protiv njih biti podneta krivična ili prekršajna prijava.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je ranije da je policija tokom protesta u Beogradu privela 34 osobe, kao i da tokom skupova nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

Predstavnici udruženja Antifašistička kampanja održali su danas skup na Platou ispred Filozofskog fakulteta, a zatim su krenuli u šetnju do Terazije, gde se nalazi spomen obeležje ubijenim antifašistima Beograda. Dok su predstavnici Antifašističke kampanje prolazili pred Trga Republike, organizatori zabranjenog neonacističkog skupa "Marš za jedinstvo Srbije" izazvali su nekoliko sitnih incidenata.

Извор[уреди]