Veliko istraživanje AIESEC-a u Srbiji o sajmovima zapošljavanja

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


15. avgust 2012.
Beograd/ Srbija (PRobjave) - Pre 18 godina "Career Days", sajam edukacije, praksi i poslova, nastao je kao ideja male grupe studenata koji su imali jedan veliki cilj – da svojim kolegama pruže mogućnost profesionalnog usavršavanja i lakšeg pronalaženja prakse i posla. Ove godine, u organizaciji studentske organizacije AIESEC, "Career Days" je održan u tri grada u Srbiji: Beogradu, Nišu i Novom Sadu, uz učešće preko 50 kompanija.

"Career Days" će se po 19. put održati u aprilu naredne godine, sa ciljem približavanja mogućnosti zaposlenja svim posetiocima. Kako bi bio postignut što veći uticaj na smanjenje nezaposlenosti, koja je sa stopom zastupljenosti od preko 25% prepoznata kao jedan od najvećih socio-ekonomskih problema u Srbiji, pokrenuta je anketa o sajmovima zapošljavanja. Popunjavanjem ove ankete imaćete priliku da iskažete svoje mišljenje o ovom načinu zapošljavanja i da predložite svoju ideju za unapređenje ovog koncepta.

Pogledajte kako je bilo prethodnih godina i saznajte više o "Career Days-u" na sajtu www.careerdays.rs. Popunite anketu, iskoristite mogućnost da se vaš glas čuje i doprinesite stvaranju idealnog mesta za neposredan kontakt između poslodavaca i studenata.

AIESEC je globalna, apolitična, nezavisna i neprofitna studentska organizacija prisutna na više od 2100 univerziteta u 110 zemalja. Sa više od 85000 članova je vodeća svetska studentska organizacija koja omogućava mladim ljudima da otkriju i razviju svoje potencijale kroz programe internacionalnih praksi, kao i rada na društveno korisnim projektima.

Извор[уреди]Bookmark-new.svg