Veder investments zainteresovan za Telekom

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


1. децембар 2010.
BEOGRAD, 1. decembra 2010. (Beta) - Telekomunikaciona kompanija Veder investments registrovana u Italiji zainteresovana je za kupovinu Telekoma Srbije, rečeno je u sredu agenciji Beta u Vladi Srbije.

Kako su kazali u Vladi, Veder investments želi da učestvuje na tenderu za kupovinu 51 odsto akcija Telekoma, ali pre toga komisija koja provodi tenderski postupak mora da joj odobri kupovinu dokumentacije za učešće u postupku.

Prema podacima Vikipedije (www.wikipedia.org), Veder investments je privatna telekomunikaciona kompanija u kojoj 97 odsto vlasništva ima Egipćanin Nagib Saviris. Veder investments je vlasnik i egipatske kompanije Oraskom telekom, trećeg po veličini operatera mobilne telefonije u Italiji Vind telekomunikacije i trećeg mobilnog operatera u Grčkoj Vind Helas.

Tenderska komisija za prodaju Telekoma Srbije odobrila je kompaniji Amerika movil, da otkupi dokumentaciju za učešće na tenderu i očekuje se da će ta kompanija u narednim danima to i učiniti, kazali su u Vladi Srbije.


Извор[уреди]