Večernje novosti: DSS će najverovatnije podržati Tadića

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


26. decembar 2007.
Beograd/ Srbija (Beta) - Vrh Demokratske stranke Srbije (DSS) najverovatnije će podržati kandidaturu lidera Demokratske stranke (DS) Borisa Tadića za predsednika srbije, mada će tek posle usvajanja rezolucije o Kosmetu u Skupštini Srbije doneti konačnu odluku, saznaju beogradske "Večernje novosti".

List u današnjem izdanju navodi da visoki funkcioneri stranke premijera Vojislava Koštunice još uvek odbijaju da se javno izjasne o predsedničkoj trci, ali da kažu da su vrlo zadovoljni "strateškim dogovorom" koji je u ponedeljak uveče sklopljen sa DS-om.

Ovakav razvoj događaja bi mogao da ugrozi i više puta najavljenu kandidaturu lidera Nove Srbije (NS) Velimira Ilića za učešće na izborima, jer je u igri scenario da, u slučaju podrške "narodnjaka" Tadiću, ministar za infrastrukturu odustane.

"Posle sednice parlamenta posvećene Kosmetu NS će dati konačnu reč o izborima", rekla je za "Večernje novosti" potpredsednica te partije Dubravka Filipovski.

List spekuliše da je druga varijanta za DSS da u prvom krugu podrže kandidaturu Velimira Ilića, ali da pozovu pristalice da glasaju po savesti za jednog od kandidata vladajuće koalicije.

U tom slučaju, DSS bi u drugom krugu verovatno podržao Tadića, ukoliko ne dođe do novog razlaza sa DS-om oko potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbije sa EU, pišu "Večernje novosti".

Извор[уреди]