Većina suđenja ispočetka

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу9. март 2010.
BEOGRAD, 9. marta 2010. - Velika većina suđenja pred Specijalnim sudom počeće ispočetka zbog izmene sudija, a tom sudu nedostaje još dvoje sudija jer u Srbiji nema dovoljno sudija spremnih da se uhvate u koštac sa obimnim i komplikovanim predmetima, izjavila je u utorak sudija Maja Kovačević Tomić.

Maja Kovačević Tomić je rekla agenciji Beta i televiziji B92 i da Specijalnom sudu za organizovani kriminal nedostaje dvoje istražnih sudija, kojih je sada dvoje, a pre izbora svih sudija u Srbiji bilo ih je četvoro.

"Više od 20 suđenja počeće ispočetka. Specijalni sud sada ima 10 od potrebnih 12 sudija, formirano je tri od četiri tročlana sudska veća i zato postupci stoje ili počinju ispočetka", rekla je Maja Kovačević Tomić.

Ona je kao primer navela suđenje takozvanoj stečajnoj mafiji, što je najobimniji predmet pred Specijalnim sudom, istakavši da početak ponovljenog suđenja nije zakazan jer nedostaje dvoje članova sudskog veća.

Maja Kovačević Tomić je rekla da, između ostalih, ispočetka počinju suđenja bivšem gradonačelniku Zrenjanina Goranu Kneževiću, na kojem je ona predsednica sudskog veća, grupi Siniše Stojčića, optuženoj za šverc cigareta, grupi Darka Ercega, optuženoj za šverc droge, optuženima za zloupotrebe u Gradskoj čistoći Beograd, bivšem direktoru Savezne uprave carina Mihalju Kertesu...


Извор[уреди]