Veći privredni pad Srbije

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


10. јул 2009.
Beograd-  (Beta) Međunarodni monetarni fond (MMF) će pogoršati prognozu pada privrede Srbije i nekih drugih evropskih zemalja, izjavio je zamenik generalnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda Muriljo Portugal.

"Prvi kvartal za celu Evropu je bio slabiji nego što smo očekivali i za neke evropske zemlje moraćemo da oborimo projekcije privrednog rasta. To se odnosi i na Srbiju za koju smo u (kreditnom)aranžmanu predvideli pad bruto domaćeg proizvoda od dva odsto", kazao je Portugal za današnje izdanje magazina Ekonomist.

Portugal je kazao da još ne zna da li će MMF odobriti Srbiji povećanje budžetskog deficita i da li će Srbija moći da povuče drugi deo kredita ukoliko deficit bude veći od tri odsto BDP-a, što je dogovreno sa MMF-om, kazao je on.

Portugal je kazao da očekuje da će pregovori sa Vladom Srbije u avgustu biti uspešni. "Uveren sam da ćemo postići dogovor. Moguće je da će ti pregovori biti komplikovani i da će trajati duže, ali verujem da će doći do dogovora koji će biti pozitivan za obe strane", rekao je Portugal.


Извор[уреди]