Пређи на садржај

Vaterpolisti Srbije počeli pripreme

Извор: Викиновости


13. јун 2011.
Београд-  (Beta) - Vaterpolo reprezentacija Srbije počela je u ponedeljak pripreme za Svetsku ligu na otvorenim bazenima u Košutnjaku, koji bi trebalo ubuduće da budu stalno mesto priprema svetskih prvaka.

„Uslovi za trening su fenomenalni, stvarno nisam očekivao da ću videti ovako nešto...Ne samo u bazenu, već i u teretani. Uslovi su stvarno vrhunski“, rekao je novinarima selektor Dejan Udovičić, pored velikog olimpijskog bazena u kome su igrači trenirali.

Bazeni u Košutnjaku otvoreni su ovog leta za vaterpolo reprezentaciju, ali i za druge nacionalne selekcije, a u planu je da to postane stalno mesto priprema.

Ministarka sporta Snežana Samardžić-Marković došla je da obiđe vaterpoliste na početku priprema i rekla da je omogućavanje uslova za trening način da se „bar malo“ vrati vaterpolistima za sve uspehe.

Udovičić je kazao da će reprezentacija u Košutnjaku trenirati do ponedeljka, kada ide u Firencu.

„Vodićemo 16-17 igrača. Sada smo podeljeni u dve grupe: u one koji su duže sa reprezentacijom i one koji su malo kraće. Ova druga grupa više trenira jer želimo da smanjimo tu razliku i napravimo veću bazu igrača“, rekao je Udovičić.

Извор[уреди]