Vaterpolisti Srbije, uprkos problemima, žele medalju na EP

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


23. август 2010.
Beograd, (Beta) - Vaterpolo reprezentacija Srbije uoči odlaska na Evropsko prvenstvo u Zagreb suočila se sa finansijskim problemima, ali će ekipa pokušati da donese jednu od medalja sa tog takmičenja, poručili su vodeći ljudi srpskog vaterpola.

„Atmosfera u savezu i reprezentaciji je nikad bolje, a novca nikad manje. Imali smo dosta problema u organizaciji priprema, a danas sam potpisao i kredit koji smo morali da podignemo za troškove na EP“, izjavio je predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Prvi čovek srpskog vaterpola objasnio je da VSS, zbog velikog broja takmičenja ove sezone, praktično već potrošio novac koji je dobijen iz republičkog budžeta. Troškovi su, kako je naveo Sovrović, veliki i za mlađe reprezentativne kategorije.

„Samo za osnove troškove 14-dnevnog boravka u Zagrebu i dnevnice od 40 evra, moramo da platimo oko 150.000 evra. Potrebna su nam i sredstva za oporavak igrača i nepredvidjeni troškovi. Ne smemo da zaboravimo ni troškove koje smo imali za pripreme. Sve to ukupno izađe na oko 450.000 evra“, pojasnio je Sovrović.

Vaterpolo reprezentacija Srbije u petak putuje u Zagreb, a u nedelju od 16.30 u prvom kolu Grupe B igra protiv Grčke. U ovoj grupi još će se takmičiti Mađarska, Nemačka, Rusija i Makedonija. Titulu prvaka Evrope braniće Crna Gora.

Извор[уреди]