Vanredni izbori omeli bi evropske integracije Srbije

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


21. фебруар 2011.
BEOGRAD, 21. februara 2011. (Beta) - Nemački ambasador u Beogradu Volfram Mas ocenio je da bi vanredni izbori omeli evropske integracije i da je u interesu Srbije da ih odloži što je moguće više, do redovnog termina.

"Vladajuće stranke jasno razumeju da bi nestabilnost Vlade u najmanju ruku skrenula Srbiju sa puta ka EU. Smatram da je bilo pozitivno iznenađenje što je pronađeno rešenje koje je u osnovi omogućilo Vladi da nastavi sa svojim poslom", kazao je Mas u intervjuu za list Blic.

Mas je dodao da ostavke ministara i sve što se u Vladi Srbije dešavalo protekle nedelje ne mora nužno da ima negativni efekat na približavanje Srbije EU.

Nemački ambasador istakao je da su poslovni ljudi izuzetno osetljivi na političke vesti i da su ga neki od njih zvali i pitali da li postoji razlog za zabrinutost. "Rekao sam im da nema razloga za brigu, jer je Vlada pronašla izlaz i da nema potrebe da drugačije sude o ulaganjima u Srbiju", kazao je Mas.

On je ocenio da Srbija ima dobre šanse da proceduru za sticanje statusa kandidata za članstvo u EU završi do kraja godine, ali da ima još "velikih tema koje treba rešiti".


Извор[уреди]