Vanredni izbori ne bi doprineli stabilizaciji

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

12. април 2010.
BEOGRAD, 12. aprila 2010. (Beta) - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je u ponedeljak da vanredni izbori ne bi doprineli stabilizaciji prilika u zemlji, saopšteno je iz Vlade Srbije nakon sastanka premijera sa predstavnicima tri opozicione stranke koje su mu predale potpise građana za vanredne parlamentarne izbore.

" prilika u zemlji. Sadašnja situacija je dodatni stimulans za Vladu da i dalje intenzivno radi na realizaciji postavljenih ciljeva. Vlada ozbiljno shvata sve primedbe i otvorena je za konsultacije sa predstavnicima opozicionih stranaka kako bi se poboljšalo stanje u društvu i ekonomiji zemlje", naglasio je premijer Cvetković, a prenosi vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Kako je naveo, Vlada je ispunila najveći deo postavljenih ciljeva kada je u pitanju evropski put Srbije, očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta i borba protiv kriminala. "Mere protiv ekonomske krize su sačuvale srpsku ekonomiju od najgoreg scenarija i predstoji nam veliki posao na ozbiljnom oporavku privrede za šta je potreban stabilan politički ambijent", ocenio je premijer.

On je istakao da se suštinski dijalog između vlasti i opozicije vodi u Skupštini Srbije i da je parlament glavno mesto gde vlast i opozicija treba da raspravljaju o pitanjima važnim za razvoj Srbije.


Извор[уреди]