Пређи на садржај

Vanredna odbrana od poplava kod Šapca

Извор: Викиновости


3. децембар 2010.
BEOGRAD, 3. decembra 2010. (Beta) - Vanredna odbrana od poplava proglašena je od ušća Drine u Savu kod Šapca ka Beogradu, zbog porasta vodostavaja u savskom slivu kao i vodostaja na Savi kod Šapca, saopšteno je u petak.

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova navodi se da je najugroženije područje grada Loznice, na čijoj teritoriji je proglašeno vanredno stanje, iako je vodostaj Drine u stagnaciji.

"Ugrožen je magistralni put Loznica-Mali Zvornik. Pripadnici Sektora za vanredne situacije su angažovani na evakuaciji i zbrinjavanju stanovništva iz ugroženih područja kao i na ojačavanju bedema koji su postavljeni. Do sada je evakuisano oko 1.400 građana", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je na području Loznice ugroženo 760 domaćinstava u kojima živi više od 3.000 ljudi, kao i vikend naselja i poljoprivredno zemljište. U opštini Prijepolje vodostaj na reci Lim je u značajnom opadanju, ali je i dalje ugroženo 68 obejakta.

"U Brodarevu je most oštećen i neupotrebljiv. Magistralni put Brodarevo-Prijepolje je otvoren za saobraćaj. U opštini Priboj pripadnici Sektora evakuisali su osam porodica. U toku je ispumpavanje vode iz podrumskih objekata", saopšteno je.

Do sada je evakuisano oko 150 građana u opštini Ljubovija, gde je reka Drina u opadanju i povlači se u svoje korito.


Извор[уреди]